ALLES over Tekenen

Voor iedereen die wil tekenen

Leer tekenen met Roy!

Leer tekenen samen met illustrator Roy Korpel. Zijn missie is dat iedereen kan leren tekenen. Ook als je niet volgeladen bent met talent voor tekenen. Leer wat je nodig hebt om te tekenen, waar je op kunt letten als je een tekening wilt gaan maken en kom nooit meer zonder inspiratie te zitten. Geen zin om te lezen? Bekijk dan de makkelijk te volgen stap voor stap YouTube video’s. Iedere donderdag een nieuwe video dus abonneer!

Dé tekengids voor beginners!

Tekenen is het leukste wat er is. Heerlijk verdwalen in je eigen verhalen, werelden en fantasieën. Niets is onmogelijk in jouw tekening en ben jij de baas over wat wel kan en niet kan. Als je een meer wilt doen met tekenen zit je misschien met een hoop vragen. Wat heb je allemaal nodig om meer uit je tekening te kunnen halen. Waar kun je op letten om een betere tekening te maken en weet je bijvoorbeeld al wat voor type tekenaar je bent? Dit is de ultieme tekenen voor beginners gids!

Breng me naar de beginners gids
tekenen voor beginners
tekenen op de computer

Alles over tekenen met de computer

Tekenen met de computer is niet meer weg te denken. De voordelen van tekenen met de computer (ook wel digitaal tekenen genoemd) zijn zo groot, dat de behoefte naar het traditionele tekenen voor mij persoonlijk verdwenen is. Ben je nu veel meer een potlood / papier tekenaar? Dan is het nog steeds interessant om de wereld van tekenen op de computer te onderzoeken. Wat dacht je van tekenen op je tablet of op een scherm? Ben je aan het nadenken over digitaal tekenen of wil je er gewoon meer over leren?

Alles over tekenen met de computerAlles over tekenen met de computer

Maak een BETERE tekening met wetenschap

Maak een betere tekening met wetenschap. Waarom voelt de ene tekening nu wel goed en een andere niet. Wat is dat gevoel en hoe kunnen we daar gebruik van maken? Er is genoeg wetenschappelijke kennis over onze hersenen die je kunt (mis) gebruiken om een betere tekening te maken. We weten hoe hersenen reageren op kleur, wanneer we iets fijn vinden om te zien en waar we moeite mee hebben. Dit kun je allemaal toepassen op je volgende tekening. Alles wat ik weet verzamel over wetenschap en tekenen heb ik hier verzameld!

Maak een betere tekeningMaak een betere tekening
betere tekening
tips om inspiratie te krijgen

Alles over inspiratie krijgen

Al tien minuten staart ze naar een spierwit en een nog steeds leeg papiertje. Ik zie de vraagtekens boven haar hoofd zweven en ze kijkt steeds chagrijniger uit haar ogen. Voorzichtig vraag ik wat er aan de hand is. Ik weet niet wat ik moet tekenen pap! Ah, nou dan heb ik nog wel wat ideetjes. Teken een huis? Nee! Teken een gek diertje? Nee! Teken een kasteel met een regenboog? Nee! Nou dan weet ik het ook niet hoor! Ze staat op, ruimt het papiertje op en gaat wat anders doen. Ze kreeg geen inspiratie van mijn ideeën en dat is ook helemaal niet gek. Het waren namelijk mijn ideeën en niet die van haar. Het prikkelde haar zintuigen niet. Hoe we dit kunnen veranderen en hoe zorg je ervoor dat je nooit meer zonder inspiratie komt te zitten!

Nooit meer zonder inspiratie zittenNooit meer zonder inspiratie zitten

Geen zin om te lezen?

Bekijk de leuke en makkelijk te volgen video's!

Naar de video'sNaar de video's