Oren tekenen met slechts 3 lijntjes

 

Leer tekenen
in stappen

Iedere donderdag een nieuwe video!

Cartoon oren tekenen

Het tekenen van een oor is natuurlijk helemaal niet zo spannend. Toch kan ik je een paar leuke tips geven die je karakters of cartoons betere oren geven, dan een half rondje aan de zijkant.

Teken oren op de juiste hoogte

Er is niet echt een regel waar je oren neer moet zetten. Toch kan je wel een paar richtlijnen gebruiken op de oren op de ‘juiste’ hoogte te zetten zodat het goed aanvoelt. Niet te laag en niet te hoog. Als je een gezicht door midden deelt en de onderste helft ook weer doormidden heb je een mooi gebied om de oren in te plaatsen. Dit is ook een gebied waar ogen goed passen. De bovenste helft van het hoofd is bijna helemaal voorhoofd en haar.

oren tekenen

Oren tekenen waar jij het wil

Tegelijk wil ik je op het hart drukken dat het niet nodig is om optische regel toe te passen. Het kan een hele leuke uitdaging zijn om een cartoon te maken waar ‘de regels’ worden overschreven. Het ligt natuurlijk ook aan de vorm van het hoofd.

Oren tekenen met slechts 3 lijntjes

Als je drie lijnen gebruikt in plaats van een geeft het een oor net wat meer detail en diepte. Ook kun je hiermee de illusie wekken dat een oor naar voren of naar achteren staat. Bekijk hier de video op YouTube waarin ik precies laat zien hoe ik dit teken

Roy Korpel

Author Roy Korpel

Roy tekent al zijn hele leven en heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hij kletst net zo graag als hij tekent en deelt graag zijn kennis met jou!

More posts by Roy Korpel